VerzekeringskundeMasterprogramma of modules

De master Verzekeringskunde van de Amsterdam Business School is de enige opleiding waarin op academisch niveau de verzekeringskennis wordt verbreed en verdiept. Na het succesvol afronden van het masterprogramma ontvangt u de Mastergraad (MSc) van de Universiteit van Amsterdam.

Het programma van Verzekeringskunde en Enterprise Risk Management bestaat uit het tweejarige part-time masterprogramma en modules, losse vakken uit het masterprogramma. De colleges worden op dinsdagen in de middag en avond aangeboden.

Start met de master vanaf september

Wilt u starten met het masterprogramma van Verzekeringskunde vanaf  september 2018 neem dan contact met ons op zodat we het programma dat voor u van toepassing is kunnen toelichten.

Modules Verzekeringskunde

Op 30 oktober starten er drie modules, deze kunnen als losse vakken uit uit het In masterprogramma gevolgd worden. Bevalt het studeren dan kunt u verder met het masterprogramma. Klik op de link voor meer informatie over de module. 

Voor een overzicht van de modules, klik hier.

 

Bekijk de video Risk Management

In deze video licht docent Rob van Erp de inhoud van de module Operational Risk Management toe.

To watch this video you'll need to accept all cookies. Cookie settings.

Voor wie?

Studenten en alumni werken bij voorbeeld bij adviesbureaus, financiële instellingen, verzekeraars, toezichthouders, profit- en non-profit organisaties of als zelfstandig ondernemer.

Waarom Verzekeringskunde?

Toegenomen zorgen over financiële risico's vragen meer kennis en inzicht. Deze risico's zien we in de financiële sector, bij banken en verzekeraars, maar ook bij profit- en nonprofit organisaties. Privé personen maken zich zorgen over pensioenen en overige financiële verplichtingen. Regelgeving en toezicht worden aangescherpt, bedrijfsprocessen worden complexer en dynamischer. Dit speelt zich af in een politiek, economisch en maatschappelijk krachtenveld. Managers moeten van veel markten thuis zijn bij het oplossen van praktijkproblemen.

Verzekeringskunde kiest daarom voor een multudisciplinair programma waarin naast een breed scala aan theoretische onderdelen ook praktijkcolleges een belangrijke rol spelen.

Hbo vooropleiding

Aankomende studenten die met een hbo-opleiding willen beginnen aan Verzekeringskunde, dienen eerst een aantal pre-mastervakken met goed gevolg af te leggen.

Na het volgen van een aantal voorbereidende vakken beschikt de student over voldoende academische vaardigheden, kennis van economie en van kwantitatieve methoden zodat een goede aansluiting wordt bereikt met het masterprogramma van Verzekeringskunde. Een pre-masterprogramma bestaat uit minimaal 14 ECTS.

Neem voor het vaststellen van de invulling van het vakkenpakket van het pre-mastertraject contact op met het opleidingsmanagement van de masteropleiding via vzk@uva.nl.

Het volgen van deficiëntievakken bij bijvoorbeeld de Open Universiteit, of een andere universiteit in Nederland is toegestaan.

Vrijstelling

Vrijstelling van de pre-mastervakken van Verzekeringskunde is mogelijk als de aankomende student eerder voldoende vergelijkbare vakken heeft afgerond. Dit ter beoordeling van het opleidingsmanagement van de masteropleiding.


Degree programme
Verzekeringskunde
Mode
Part-time
Credits
5-60 ECTS, 2-24
Language of instruction
Dutch
CROHO code
75000

Published by  Economics and Business

Verzekeringskunde en Risk Management