Verkort RC-programma voor RA's

MIF students

Verkort RC programma

Deze verkorte opleiding levert de titel Executive Master of Finance and Control (MSc) op en afgestudeerden kunnen zich daarna inschrijven bij de Vereniging van Register Controllers en de titel Register Controller (RC) voeren.

Register Accountants (de theoretische opleiding tot RA is voldoende) krijgen een groot aantal vrijstellingen in het programma . Daarmee duurt het cursorisch gedeelte uiteindelijk één jaar. Daarna(ast) moet ook nog een afstudeerscriptie geschreven worden, dus zal de werkelijke tijdsinvestering één tot anderhalf jaar zijn. Binnen de opleiding wordt veel begeleiding gegeven aan studenten bij het schrijven van de scriptie om er voor te zorgen dat dit binnen de nominale tijd gebeurt. Hier wordt al in vroeg in het eerste collegejaar mee gestart.

Deadline inschrijving verkorte RC programma

Deadline voor inschrijving voor de verkorte RC opleiding voor RA's is: vrijdag 6 juni 2018.

De eerste twee workshops staan gepland eind augustus 2018, colleges starten in de eerste week van september 2018.

Cursusgeld

De kosten van het verkorte RC programma voor RA's is als volgt:

• Studiejaar 1 € 9.250 per jaar
  • Studiejaar 2  (semester 1) € 2.500

Wanneer de opleiding niet binnen 1,5 jaar succesvol is afgerond wordt er per extra semester €2.500 in rekening gebracht.

Curriculum

Vanaf september 2018 bieden we RA's ons vernieuwde curriculum aan met o.a. meer focus op Leadership en Business analytics.

Voor RA’s staan de volgende vakken gepland vanaf eind augustus 2018 tot en met juni 2019:

Semester 1

• Themaseminar: Introduction & Leadership
  • Themaseminar: Logistics & Supply Chain Management
  • Themaseminar: Data Analytics
  • Strategic Management
  • Strategic Cost Management
  • Corporate Finance
  • Treasury Management
  • Leadership

Semester 2

• Business Analytics
  • Finance Function Design & Change
  • Research Thesis
  • Leadership vervolg
  • Themaseminar: Information management
  • Themaseminar: Operations Management & Improvement

Introductiedagen

Het themaseminar Logistics & Supply Chain management staat gepland voor donderdag en vrijdag 30&31 augustus 2018. Op zaterdag en zondag 1&2 september 2018 staat de Introductie & Leadership seminar gepland.

Published by  Economics and Business

25 January 2018