Executive Master of Finance and Control FAQ

Amsterdam Business School

Wanneer begint de opleiding?

Het eerstvolgende startmoment is september 2018.

Het eerstvolgende startmoment voor het verkorte RC programma voor RA's is eind augustus 2018.

Op welke dagen kan ik onderwijs volgen?

Het onderwijs wordt gegeven op vrijdagen van 9.00 - 16.00/17.00 uur bij de Amsterdam Business School in het centrum van Amsterdam.

Hoe lang duurt de opleiding?

De complete opleiding tot Register Controller (RC) duurt 2 tot 2,5 jaar.

Welke titel behaal ik met de opleiding?

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het Master of Science-diploma Executive Master of Finance and Control van de Universiteit van Amsterdam.

Ben je afgestudeerd aan de opleiding en voldoe je tevens aan de inschrijvingsvereisten van de Vereniging van Register Controllers, dan kun je worden ingeschreven in het register van de VRC als Register Controller. 

Hoe groot is de studiebelasting?

Gemiddeld besteedt een student 16 tot 20 uur per week aan de opleiding. Dat betekent dat je naast de collegedag moet rekenen op ongeveer 9-13 uur zelfstudie per week.

Wat zijn de toelatingseisen?

Toelatingseisen

Als ingangseis voor de EMFC gelden een drietal inschrijfvoorwaarden. Ten eerste dient een student een doctoraal-examen/masteropleiding of eventueel post-HBO opleiding (bijv. Hofam) te hebben afgerond. Ten tweede dient de student minimaal twee jaar relevante werkervaring te hebben.

De laatste ingangseis voor de EMFC is dat de student binnen zijn doctoraal/mastertraject de volgende bedrijfseconomische vakken moeten hebben afgerond.

 • Bedrijfsadministratie (Voortgezet boekhouden)
 • Belastingrecht
 • Bestuurlijke Informatie Verzorging - Administratieve Organisatie (specialisatie niveau)
 • Comptabele Externe Verslaggeving
 • Strategisch Management
 • Management Accounting (verbredingsniveau)
 • Ondernemingsfinanciering
 • Ondernemingsrecht
 • Marketing

Studenten met een post-HBO diploma dienen tevens een deficiëntievak Onderzoeksmethodologie te volgen. Alle deficiënties moeten zijn weggewerkt voordat met de EMFC gestart mag worden.

Hoe schrijf ik me in voor deze opleiding?

 • Geïnteresseerd in de RC opleiding: Executive Master of Finance & Control (EMFC)? Lees dat eerst de toelatingseisen en vul dan de CV Quick Scan in voorzien van je curriculum vitae en kopieën van relevante diploma's en getuigschriften. We nemen indien je voldoende aansluit op de RC opleiding contact met je op voor het maken van een afspraak voor een oriëntatiegesprek. 
 • Op basis van het oriëntatiegesprek wordt een toelatingsbericht verstuurd. Een kandidaat die is toegelaten tot de opleiding wordt uitgenodigd zich officieel in te schrijven voor de opleiding doormiddel van het inschrijfformulier. Pas nadat dit is gebeurd wordt er definitief een plaats gereserveerd.
 • Meer informatie vind je onder ‘Toelating en inschrijving'.

Wat bedraagt het cursusgeld?

De twee eerstvolgende startmomenten zijn september 2018 en februari 2019. Voor beide startmomenten worden de volgende cursusgelden in rekening gebracht:

 • Studiejaar 1 €9.250 per jaar
 • Studiejaar 2 €9.250 per jaar
 • Studiejaar 3 €2.500 (scriptiejaar) per jaar

Bij start in september duurt een studiejaar van september t/m augstus. Bij start in februari duurt een studiejaar van februari tm januari.

In dit bedrag zijn inbegrepen alle tentamens, examens en de verblijfkosten gedurende de themaseminars in augustus. De kosten van boeken en eventuele andere bijkomende kosten zijn niet inbegrepen en bedragen ongeveer €500 per jaar. Readers worden gepubliceerd via Blackboard.

Heb ik recht op een vrijstelling op basis van mijn vooropleiding?

De Programme Director kan een indicatie geven welke vrijstellingen u binnen het programma kunt krijgen op basis van uw vooropleiding. Echter alleen de Examencommissie van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde kan de vrijstellingen officiëel toekennen. Neem hierover contact op met het secretariaat van de opleiding: emfc@uva.nl.

Hoe vaak start de opleiding per jaar?

De EMFC heeft 2 startmomenten: in september en in februari.

Kan ik mijn deficiënties wegwerken naast de opleiding?

Alle deficiënties behalve belastingrecht en ondernemingsrecht moeten voor aanvang van de EMFC-opleiding weggewerkt worden. 

Published by  Economics and Business

EMFC

6 February 2018