Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over het programma Bedrijfskunde in deeltijd

Information evening

Wanneer begint het cursusjaar?

Het programma start twee keer per jaar, in februari en september.

Op welke dagen volg ik colleges?

Het onderwijs wordt alleen gegeven op vrijdagen overdag bij de Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam in het centrum van de stad. Op een collegedag zijn vrijwel altijd twee colleges gepland, een college in de ochtend en een college in de middag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Hoe lang duurt de opleiding?

Het masterprogramma duurt 1,5 jaar verdeeld over drie semesters

Aankomende studenten met een universitair diploma kunnen in aanmerking komen voor directe toelating tot de master of voor een aangepast pre-masterprogramma.

Een pre-masterprogramma bestaat uit drie blokken verdeeld over een semester.

Wil je weten hoe het programma er voor jou uitziet, neem contact met ons op voor een voorbeeld van de planning van het studieprogramma.

Aankomende studenten met een niet bedrijfskundig aanverwante universitaire opleiding of een hbo opleiding volgen eerst pre-master vakken.

Wat is de voertaal?

De literatuur voor alle vakken is in het Engels. Door het grote aantal internationale docenten en groeiend aantal internationale studenten worden alle colleges in het Engels gegeven en de tentamens in het Engels afgenomen.

Welke titel behaal ik met de opleiding?

Na het afronden van het programma ontvangt de student van de Universiteit van Amsterdam de titel Master of Science, MSc.

Hoe groot is de studiebelasting?

De studielast bedraagt ca. 20 uur per week inclusief de college-uren. Aanwezigheid bij de colleges op vrijdag is een vereiste.

Wat zijn de toelatingseisen?

 • Met een universitair diploma kun je altijd aan het programma beginnen;
 • Met een hbo bachelor diploma volg je eerst een pre-master die een semester duurt;
 • Wiskunde voorkennis: bij voorkeur een vwo of havo diploma met een voldoende voor wiskunde;
 • Relevante werkervaring is een prĂ©.

Voldoe je niet aan de wiskunde eis dan dien je voor aanvang van deelname aan het pre-masterprogramma een wiskunde toets te maken bij de Amsterdam Business School of een vwo of havo certificaat wiskunde A te behalen.

Wil je weten of je toelaatbaar bent tot het programma, vul dan de CV Quick Scan in.

Met welke vooropleiding kan ik aan het programma beginnen?

Met een doctoraaldiploma of een academisch bachelor- of masterdiploma kun je deelnemen aan het programma.

Wanneer je een hbo diploma behaald heeft met relevante bedrijfskundige vakken kun je ook met het programma beginnen. Je begint dan met het pre-masterprogramma dat een semester duurt.

Wat is het cursusgeld?

 • Het cursusgeld voor de master bedraagt 16.950 Euro voor de duur van 1,5 jaar. 
 • Het cursusgeld voor de pre-master bedraagt maximaal 4.900 Euro afhankelijk van de vooropleiding. Aankomende studenten met een hbo bachelor diploma volgen een volledige pre-master. Studenten met een academische graad komen in aanmerking voor een aangepast pre-masterprogramma of directe toelating tot de master;
 • Bij het volgen van dit programma dien je te beschikken over een laptop;
 • Bedrijfskunde in deeltijd is een onbekostigd studieprogramma. Het is niet mogelijk studiefinanciering aan te vragen voor dit programma;
 • Wettelijk collegegeld en Instellingscollegeld is niet van toepassing voor deelnemers aan dit programma;
 • Het cursusgeld is vrijgesteld van BTW.

Het is mogelijk het cursusgeld in termijnen te betalen middels een machtiging tot automatische incasso.

Uitgaven voor opleiding zoals lesgeld en uitgaven voor boeken zijn fiscaal aftrekbaar als persoonsgebonden aftrek. Meer hierover lees je via de bijgevoegde link naar de Belastingdienst.

Voor het bekostigen van de master is het Levenlanglerenkrediet beschikbaar, deze lening kan niet gebruikt worden voor de pre-master.

Meer informatie over het Levenlangleren

Hoe meld ik me aan voor deze opleiding?

 • Je kunt je online aanmelden bij de Amsterdam Business School zie de informatie onder het kopje Inschrijven links op de pagina;
 • Het is niet mogelijk en niet noodzakelijk Studielink te gebruiken voor het aanmelden voor het pre-master- en masterprogramma. 

Hoe overtuig ik mijn werkgever?

Overtuig jouw werkgever van de voordelen van Bedrijfskunde in deeltijd voor de organisatie:

 • Wordt een professional binnen jouw organisatie die bekend is met de nieuwste ontwikkelingen in de bedrijfskunde;
 • Combineer werk en studie en neem de kennis van deze studie direct mee naar de werkvloer;
 • De werkgever kan profiteren van de assignments die je gaat schrijven over onderwerpen binnen jouw organisatie;
 • Bouw jouw zakelijk netwerk verder uit met de studenten en alumni van Bedrijfskunde in deeltijd en de Amsterdam Business School;
 • Het onderzoek voor de masterscriptie kun je uitvoeren binnen de organisatie of de sector waar je werkt, hier kan de werkgever van profiteren;
 • De Amsterdam Business School is een research-based opleidingsinstituut. De docenten zijn gepromoveerd en zijn experts in hun vakgebied;
 • Scriptiebegeleiding door docenten uit een van de specialisaties van het masterprogramma en bekend met onderzoek gerelateerd aan jouw onderzoeksonderwerp;
 • De Amsterdam Business School is onderdeel van de Universiteit van Amsterdam. De ABS is geaccrediteerd door EQUIS, AACSB en AMBA;

Waar volg ik colleges?

De colleges worden aangeboden op de Roeterseilandcampus, tussen 9.00 en 17.00 uur. Het gebouw van de Amsterdam Business School staat op deze campus die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Studenten die met de fiets komen kunnen die op diverse locaties veilig stallen.

Studenten die met de auto komen kunnen als student van de Amsterdam Business School tegen betaling parkeren op het parkeerterrein van Artis, per dag kost het parkeren 10 Euro en voor leden van Artis 7 euro.

Published by  Economics and Business

Bedrijfskunde in deeltijd / Executive Programme in Management Studies

30 October 2018