Studenten en alumni

Bedrijfskunde in deeltijd

Studenten en alumni van Bedrijfskunde in deeltijd werken in uiteenlopende functies en sectoren.

Waar werken onze studenten en alumni?

Student of alumnus spreken?

Overweeg je Bedrijfskunde in deeltijd te gaan studeren en wil je een student of alumnus spreken over zijn ervaringen? Neem contact op met onze Sales and Recruitment.

Evelien Krooshof

'Docenten spraken bevlogen over hun vak'

Evelien Krooshof MSc, Randstad Groep Nederland: 'Sommige docenten spraken zo bevlogen over hun vak, dat ik vol energie het weekend in ging. Zo vond ik bijvoorbeeld de colleges over leiderschap en bedrijfsethiek bijvoorbeeld ontzettend interessant.

Mijn medestudenten waren erg gemotiveerd voor het programma en hebben me interessante input en inzichten gegeven in hun bedrijven. Dit alles heeft me geïnspireerd om het beste uit mezelf te halen.'

Robert van Dijk

'Je leert kritisch nadenken, vanuit verschillende invalshoeken'

Robert van Dijk, Manager Global Infrastructure bij ASML: "De interactie met medestudenten, die uit verschillende vakgebieden komen, is zeer nuttig en ook leuk.

Je leert kritisch en vanuit verschillende invalshoeken na te denken over problemen waarmee je in je functie wordt geconfronteerd.

In mijn dagelijks werk kan ik nu putten uit theoretische kennis die in de praktijk toepasbaar is, of een gedegen referentiekader schept."

Download brochure

Ben van Vliet

'Samenwerken met medestudenten is zeer waardevol'

Ben van Vliet, Marketing Analyst at FD Mediagroep: "Het wetenschappelijke karakter van het programma sprak mij erg aan. Docenten maar ook zeker de medestudenten zijn een ongelofelijk belangrijk onderdeel van het leerproces.

Veel medestudenten hebben al flink wat werkervaring. Ieder teamlid analyseert dus op zijn manier een probleem en komt tot oplossingen. Samenwerken met veel verschillende medestudenten is daarom een zeer leerzaam en waardevol onderdeel van het programma."

Tamara Vastenhoven

'Je moet de opleiding niet onderschatten'

Tamara van Vastenhoven, Categoriemanager Verhuisdiensten Rijksoverheid: “Ik ben bij diverse opleidingsinstituten op de open dag geweest. De ABS sprak mij vanaf minuut één het meeste aan. Vanuit praktisch oogpunt, reistijd en cursusgeld. En de sfeer voelde het prettigst aan.

Ik heb superveel aan mijn medestudenten gehad. Je werkt veel samen, en ze begrijpen jou het best. Het belangrijkste is denk ik dat je de opleiding niet moet onderschatten. Ik kwam er snel achter dat een studie in deeltijd hard werken is. Maar door mijn medestudenten heb ik er toch van genoten."

Als persoon ben ik gegroeid. Zelfverzekerder. Trots. Soms zit ik ’s avond op de bank en denk ik: “Dat heb je toch maar mooi geflikt!”

Albinus, Jeremiah

'De opleiding verbreedt je scope'

Jeremiah Albinus, Chief Marketing Manager (CMO) at fonQ: "Ik wilde weten wat er nou precies aan verschillende marketingtheorieën ten grondslag ligt. En ik wilde dit  leren binnen een omgeving die me zou uitdagen.

De opleiding geeft verdieping in Digital business en verbreedt daarnaast je scope op het gebied van Finance, Strategie en HR. Ook leer je marketing als geheel veel beter te begrijpen en goed te plaatsen binnen organisaties.

Ik pak nog geregeld aantekeningen en boeken uit de kast om kennis terug te halen. Met een enthousiast team een innovatief marketingframework creëren, blijft voorlopig mijn passie: managen op een manier waarbij je ook dicht op de inhoud zit."

Chahid Azarkan

'Een ervaring die ik niet had willen missen'

Chahid Azarkan, Business Architect at Douane Nederland & Co-founder at PressLocal: De colleges zijn op vrijdag, wat combineren met werk makkelijker maakt. De vrijdag draagt ook bij aan de sfeer en geeft ruimte voor een hapje of drankje na colleges.

Ik vond de vakken erg inspirerend. Onder andere dankzij de docenten, die erg betrokken waren en open stonden om het programma aan ons aan te passen. Doordat de studenten elkaar op een positieve manier uitdaagden heb ik veel uit deze studie weten te halen.

Als je twijfelt, in dit geval wel doen. Het is zo leuk en je leert zo veel. Bovendien leer je veel mensen - enkele zijn zelfs vrienden geworden - kennen. Echt een ervaring die ik niet had willen missen."

Charlotte Roos

'Mijn advies: Doen!'

Charlotte Roos, Product Owner at iB&X HSE: “Een universitaire opleiding speelde al langere tijd in mijn gedachten en ik kwam erachter dat het een noodzakelijke stap was om mijn doelen te kunnen behalen.

Het programma van de ABS sloot aan bij mijn wensen. Ik zocht een universiteit waar ook ruimte is voor een persoonlijke touch. Het merendeel van de vakken is vrij theoretisch, maar aangezien alle studenten werkervaring hebben, gaan de discussies ook over de praktijk. Dit is een waardevolle combinatie.

Mijn medestudenten hebben er mede voor gezorgd dat ik succesvol en met veel plezier de 2,5 jaar heb volbracht. Docenten hebben passie voor hun vak en staan open voor discussie en feedback."

CV Quick Scan: check je toelaatbaarheid