Programma

Actuarial Science and Mathematical Finance in deeltijd is een multidisciplinaire masteropleiding. Gericht op wiskundige modelbouw van levensverzekeringen, schadeverzekeringen en pensioenfondsen. Het doel van het gehele programma is een wetenschappelijke houding ontwikkelen, waarbij  we veel aandacht besteden aan de theoretische basis van verschillende methoden en technieken.

AEMAS-Contracttraject of MSc-traject

Afhankelijk van je vrijstellingen volg je het Contracttraject naar het AEMAS Certificaat óf het traject naar het NVAO geaccrediteerde diploma Master of Science in Actuarial Science and Mathematical Finance in deeltijd. De focus ligt hierbij op theoretische onderbouwing van en praktische ervaring met methoden en technieken op het gebied van levensverzekering,schadeverzekering, pensioenen en beleggingen.

Beide trajecten geven toelating tot de Postmaster Actuarial Practice Cycle (APC).

Pre-master Actuarial Science and Mathematical Finance in deeltijd

Als je niet direct tot de MSc Actuarial Science and Mathematical Finance in deeltijd wordt toegelaten, dan volg je eerst pre-mastervakken (maximaal 42 EC). De samenstelling van de pre-master is afhankelijk van de opleidingen die je eerder hebt afgerond.

Alle colleges op één dag

Wij houden rekening met de drukke werkweek van onze studenten. Daarom worden alle werkcolleges van de premaster, de master en de APC op één dag gegeven. Alle hoorcolleges nemen we voor je op. Daarnaast plannen we standaard de maand januari helemaal vrij, omdat dit voor de meeste actuarissen een
extra drukke maand is.

Accreditatie

Het masterprogramma is geaccrediteerd door de NVAO, de Amsterdam Business School is geaccrediteerd door EQUIS en de Universiteit van Amsterdam staat garant voor de academische kwaliteit.

NVAO accredited programme

Published by  Economics and Business